Το 20% των υψηλών ΜΜΕ της BBVA το 2020 ήταν μέσω ψηφιακών καναλιών

Η ψηφιακή εποχή ήρθε να μείνει. Εκατομμύρια καταναλωτές και επιχειρήσεις ψωνίζουν σε όλο τον κόσμο από τα σπίτια τους, αυξάνοντας καθημερινά τον αριθμό του διαδικτυακού εμπορίου. Και για όλες αυτές τις εταιρείες, απαιτούνται καινοτόμες λύσεις για τη λειτουργία τους, όπως αυτές που ξεκίνησε το ψηφιακό εργοστάσιο εταιρειών της BBVA. Η τράπεζα προσφέρει στις ΜΜΕ τη δυνατότητα να διενεργούν πολυάριθμες διατυπώσεις με την τράπεζα στο διαδίκτυο και χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψουν το σπίτι, όπως η εγγραφή μέσω ψηφιακών καναλιών. Από τα συνολικά ψηφιακά υψηλά επίπεδα των ΜΜΕ στην BBVA κατά το 2020, το 63% κατασκευάστηκε το τελευταίο τρίμηνο, συμπίπτοντας με το δεύτερο κύμα των υψηλών covid-19.Digital των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, καθώς οι νέοι πελάτες της BBVA αυξήθηκαν πέντε φορές το 2020, φθάνοντας το 18,05% του συνολικού αριθμού νέων εξαγορών, ενώ το 2019 αντιπροσώπευαν μόνο το 3%. Αυτή η ανάπτυξη αναδεικνύει τις ψηφιακές διευκολύνσεις που προσφέρει η τράπεζα στις εταιρείες. Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη και σε μόλις 10 λεπτά, μπορούν να προσλάβουν με ασφάλεια έναν λογαριασμό και να λειτουργήσουν αμέσως χωρίς να χρειάζεται να πάνε στο γραφείο. Η 100% ψηφιακή υπηρεσία υψηλής ποιότητας της BBVA επιτρέπει σε εταιρείες με έναν μόνο διαχειριστή ή αλληλεγγύη να χρησιμοποιούν το ψηφιακό τους πιστοποιητικό – που εκδίδεται από το Εθνικό Νομισματοκοπείο και το Εργοστάσιο Γραμματοσήμων – μαζί με το πιστοποιητικό εκπροσώπου νομικής οντότητας, να γίνουν πελάτες, να ανοίξουν λογαριασμό και να λειτουργήσουν μέσω της ηλεκτρονικής τραπεζικής των Εταιρειών BBVA. Αυτή η λύση ενσωματώνει προηγμένους μηχανισμούς τεχνητής νοημοσύνης για την αναγνώριση και εξαγωγή πληροφοριών από την παρεχόμενη τεκμηρίωση, γεγονός που επιτρέπει τη μείωση των πληροφοριών που πρέπει να εισαγάγει ο πελάτης. Κατά τη διάρκεια των πρώτων 12 μηνών, ο πελάτης δεν θα πληρώσει προμήθειες για αυτόν τον λογαριασμό ή για τη σχετική χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Επιπλέον, οι συνήθεις μεταφορές σε ευρώ μέσω ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών ή ΑΤΜ BBVA και η υπηρεσία κατάθεσης ή έκδοσης επιταγών σε ευρώ θα απαλλάσσονται επίσης από αυτό το τέλος.

Επιπλέον, πέρυσι περισσότερα από 2.000 καταστήματα, πελάτες της BBVA στην Ισπανία, εγγεγραμμένα στο Paygold, μια λύση που επιτρέπει τη χρέωση εξ αποστάσεως μέσω ενός συνδέσμου χωρίς να χρειάζεται να έχετε ένα εικονικό κατάστημα. Ο αριθμός αυτός, ο οποίος αυξήθηκε κατά 260% σε σύγκριση με το 2019, δείχνει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι λιανοπωλητές επιλέγουν όλο και περισσότερο μεθόδους ψηφιακής συλλογής για να διευκολύνουν τις ηλεκτρονικές πληρωμές και να επωφεληθούν από ευκαιρίες εξ αποστάσεως πώλησης.

Η πανδημία Covid-19 οδήγησε τους λιανοπωλητές να προσφέρουν νέες εναλλακτικές λύσεις συλλογής στις τρέχουσες ανάγκες των αγοραστών, οι οποίοι τείνουν προς τις διαδικτυακές αγορές. Η BBVA προσφέρει στους επιχειρηματικούς της πελάτες ψηφιακές λύσεις όπως η Paygold. Αυτό το εργαλείο, το οποίο δεν απαιτεί ανάπτυξη υπολογιστών, επιτρέπει στο εμπόριο να μοιράζεται έναν «σύνδεσμο» με τον αγοραστή, ώστε να μπορεί να πραγματοποιήσει την πληρωμή ψηφιακά με απλό τρόπο. Επιπλέον, η BBVA είναι η πρώτη τράπεζα στην Ισπανία που επιτρέπει στους εμπόρους που χρησιμοποιούν το Paygold να δημιουργήσουν τον σύνδεσμο συλλογής απευθείας από την εφαρμογή για κινητά για ελεύθερους επαγγελματίες (BBVA Mobile). Με αυτόν τον τρόπο, ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί τον «σύνδεσμο» χωρίς να χρειάζεται να έχει πρόσβαση στην πλατφόρμα Redsys για να τον αποκτήσει, όπως συνέβαινε μέχρι στιγμής, όλα γρήγορα και με ασφάλεια. Από τις αρχές του 2020, τα υψηλά επίπεδα στο Paygold συνεχίζουν να αυξάνονται. Έτσι, πέρυσι, συνολικά 2.061 έμποροι BBVA ενσωμάτωσαν αυτό το εργαλείο ως μορφή απομακρυσμένης συλλογής, 1.482 περισσότεροι από το προηγούμενο έτος. Όσον αφορά τον αριθμό των αγορών το 2020 μέσω paygold σχεδόν διπλασιάστηκε σε σύγκριση με το 2019, ξεπερνώντας τις 153.000 συναλλαγές.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.