Όλα έχουν ομορφιά, αλλά δεν την βλέπουν όλοι.

Το μεγαλύτερο μέρος της Ιταλίας είναι και πάλι περιορισμένο.

Ένα χρόνο μετά τον πρώτο πλήρη περιορισμό από την πανδημία του κορονοϊού, το μεγαλύτερο μέρος της Ιταλίας περιορίζεται και πάλι, με την απαγόρευση της εγκατάλειψης του σπιτιού εάν δεν είναι για εργασία ή λόγους ανάγκης και με το 80% των μαθητών να ακολουθούν μαθήματα στο διαδίκτυο.

Σχεδόν 42 εκατομμύρια Ιταλοί, κάτοικοι 10 περιφερειών συν την επαρχία του Τρέντο, βρίσκονται, και μέχρι τις 7 Απριλίου, στην κόκκινη ζώνη, αυτή με τους μεγαλύτερους περιορισμούς, μετά την έγκριση ενός νέου διατάγματος που σκληραίνει τα μέτρα ενόψει των αυξημένων κρουσμάτων και, πάνω απ’ όλα, της πίεσης στα νοσοκομεία.

Το νέο κυβερνητικό διάταγμα που ηγείται ο Μάριο Ντράγκι έχει περιορίσει περαιτέρω τα κριτήρια για τη λήψη αποφάσεων για κλείσιμο και περιοχές με εβδομαδιαία συχνότητα 250 ρυπάνσεων ανά 100.000 κατοίκους θα πάει στην κόκκινη ζώνη.

Οι περιφέρειες Λομβαρδία, Πιεμόντε, Εμίλια-Ρομάνια, Φρίουλι-Βενετία Τζούλια, Βένετο, Τα Σημάδια, Καμπανία, Απουλία, Μολίζε και Λάτσιο, η πρωτεύουσα των οποίων είναι η Ρώμη, βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη, εκτός από την αυτόνομη επαρχία του Τρέντο, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται σε πορτοκαλί περιοχή, επίσης με σημαντικούς περιορισμούς.

Στην κόκκινη ζώνη, όλες οι μη απαραίτητες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των κομμωτών, έχουν κλείσει με την ευκαιρία αυτή, ενώ τα μπαρ και τα εστιατόρια μπορούν να προσφέρουν μόνο φαγητό σε πακέτο.

Ορισμένες περιφέρειες έχουν λάβει πιο περιοριστικά μέτρα ακόμη και σε πορτοκαλί και Τοσκάνη, για παράδειγμα, διέταξαν τον περιορισμό σε τρεις επαρχίες: arezzo, Pistoia και Prato, και δέκα άλλους δήμους για την υψηλή συχνότητα εμφάνισης.

Η εξαίρεση είναι η Σαρδηνία, η οποία έχει θεωρηθεί λευκή ζώνη και μπορεί επομένως να είναι μια σχεδόν φυσιολογική ζωή.

Από την αρχή του σχολικού έτους έχουν κλείσει αρκετές περιφέρειες και η προσωπική δραστηριότητα των φοιτητών σε ιδρύματα και πανεπιστήμια δεν έχει αυξηθεί από το 50%, αλλά ποτέ δεν ήταν δυνατό, από τον πρώτο περιορισμό, να κλείσουν σχεδόν πλήρως τα σχολεία όπως τώρα. Από τη Δευτέρα, 7 εκατομμύρια φοιτητές, που αντιπροσωπεύουν το 80% του συνόλου, πρέπει να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο διαδίκτυο.

Σε πόλεις όπως η Ρώμη, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η υπουργός Εσωτερικών Luciana Lamorgese, έχουν εγκατασταθεί νέοι έλεγχοι σε διάφορα σημεία μιας πόλης που εμφανίστηκε σχεδόν άδεια χθες.

Ο περιορισμός θα επεκταθεί σε ολόκληρη την εθνική επικράτεια στις 3, 4 και 5 Απριλίου, στις αργίες του Πάσχα, αλλά το κίνημα θα επιτρέπεται μόνο μία φορά την ημέρα από δύο άτομα σε άλλο σπίτι να μπορεί να συναντηθεί με συγγενείς.

Αν και πολλοί πίστευαν ότι η άφιξη του Ντράγκι θα διευκόλυνε το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων, ο νέος πρόεδρος της κυβέρνησης πρέπει να αντιμετωπίσει επιδημιολογική κατάσταση η οποία επιδεινώνεται, με τη χώρα στη μέση του τρίτου κύματος.

Από τις 8 έως τις 14 Μαρτίου, εντοπίστηκαν 155.934 νέα θετικά σε σύγκριση με 142.388 από τις προηγούμενες επτά ημέρες και το ίδιο ίσχυε στα νοσοκομεία, με 27.600 άτομα να εισάγονται στον κοροναϊό σε σύγκριση με 23.749 την περασμένη εβδομάδα.

Η ίδια τάση παρατηρείται και στις μονάδες εντατικής θεραπείας, όπου την Κυριακή υπήρχαν 3.082 ασθενείς σε σύγκριση με 2.605 την ίδια ημέρα με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Ιταλία ελπίζει να βελτιώσει την κατάσταση στο πρόσφατο σχέδιο εμβολιασμού που παρουσίασε ο νέος Επίτροπος έκτακτης ανάγκης, Στρατηγός του Στρατού Φραντσέσκο Φιλίολο, ο οποίος σκοπεύει να εμβολιάσει το 80% των Ιταλών μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και να χορηγήσει 500.000 δόσεις την ημέρα, τριπλασιάζοντας το μέσο όρο των 170.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Ιταλία αναμένει, πάνω απ’ όλα, ότι τα εμβόλια θα αυξηθούν και ότι μέχρι το τέλος αυτού του μήνα θα φτάσουν 15 εκατομμύρια δόσεις. το επόμενο τρίμηνο, 52 εκατομμύρια· και στο τρίτο, 84 εκατομμύρια.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.