Όλα έχουν ομορφιά, αλλά δεν την βλέπουν όλοι.

Ο Πέδρο Σάντσεζ προτείνει ότι θα δεχτεί τη Γιολάντα Ντιάζ ως αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης, Pedro Sánchez, δήλωσε ότι έχει τις καλύτερες απόψεις της Yolanda Díaz, και παρόλο που δεν έχει επιβεβαιώσει εάν θα είναι δεύτερος αντιπρόεδρος, όπως πρότεινε ο ηγέτης του Unidas Podemos, Pablo Iglesias, πρότεινε να το αποδεχθεί επειδή σέβεται τις συμφωνίες που υπογράφει.

Ο Sánchez αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Iglesias να αποχωρήσει από την εκτελεστική εξουσία για να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία της Κοινότητας της Μαδρίτης στη συνέντευξη Τύπου που προσέφερε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron, στο τέλος της ισπανο-γαλλικής συνόδου κορυφής στην πόλη Gala του Montauban.

Ο διευθύνων σύμβουλος εξήγησε ότι ήταν σήμερα το πρωί όταν μίλησε στον Ιγκλέσιας και, αφού έμαθε για την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, του ευχήθηκε καλή τύχη και τον ευχαρίστησε για το έργο του στην Εκτελεστική Εξουσία.

Αλλά αστειεύτηκε ότι του έδωσε λιγότερη τύχη από τον υποψήφιο του PSOE για την Προεδρία της Κοινότητας της Μαδρίτης, Angel Gabilondo, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τις Εκκλησίες ως υποψήφιος των Ηνωμένων Podemos.

Ο Ιγκλέσιας είχε διαβεβαιώσει τον Σάντσεζ για την απόφασή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση προτού την δημοσιοποιήσει, και για την πρότασή του να αναλάβει η Υπουργός Εργασίας, Γιολάντα Ντιάζ, τη δεύτερη αντιπροεδρία και να ενταχθεί στην Εκτελεστική Ιωνή Μπελάρα ως κάτοχος κοινωνικών υποθέσεων.

Ο Sanchez επεσήμανε αρχικά ότι θα είναι τις επόμενες ημέρες που θα αποφασίσει τις αλλαγές που εμπλέκονται στην αποχώρηση των Εκκλησιών από την κυβέρνηση, αν και ισχυρίστηκε ότι έχει τις καλύτερες απόψεις της Yolanda Díaz.

Τότε είναι που αποκάλυψε ότι θα δεχθεί ότι θα γίνει αντιπρόεδρος επειδή είπε ότι η συμφωνία που υπογράφηκε με τον Unidas Podemos περιελάμβανε ότι αυτό το κόμμα θα είχε μια αντιπροεδρία.

“Δεν θα υπάρξει πρόβλημα ή παρεξήγηση. Θα υπάρξει συνέχεια, καθώς δεν μπορεί να είναι διαφορετικά”, πρόσθεσε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.