Όλα έχουν ομορφιά, αλλά δεν την βλέπουν όλοι.

Κατάσταση Αποτελεσμάτων 2021: Αυτό επηρεάζει το γεγονός ότι ήταν στην ERTE

Το 2020, εκατομμύρια εργαζόμενοι βρίσκονταν στην ERTE λόγω της παράλυσης της εργασιακής δραστηριότητας από την πανδημία του κορονοϊού. Αυτοί οι φάκελοι κανονισμών προσωρινής απασχόλησης θα εμφανίζονται στην κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων του 2021 και θα επηρεάσουν τον χρόνο κατασκευής τους. Το κλειδί θα είναι ο αριθμός των πληρωτών που είχαν τους εργαζόμενους που βρίσκονταν σε αυτήν την κατάσταση.

Εάν επρόκειτο για ένα κανονικό έτος, οι ερωτηθέντες θα είχαν μόνο έναν πληρωτή: την εταιρεία για την οποία εργάζονται. Ωστόσο, σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε την είσπραξη των οφελών της κρατικής δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης (SEPE). Υπό το πρίσμα αυτό, εγείρονται αμφιβολίες σχετικά με το κατά πόσον η δήλωση πρέπει να γίνει ή μπορεί να αποφευχθεί, όπως σε ορισμένες περιπτώσεις που συλλέγονται από τα Τμήματα Εργασίας και Οικονομικών.

Θα πρέπει να γίνει με βάση το κοινό ποσό του συνόλου του ακαθάριστου εισοδήματος εργασίας ετησίως. Οι εταιρείες που συμβουλεύουν τους φορολογούμενους συνιστούν να επανεξεταστούν όλοι οι πληρωτές που κρατήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2020, από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν ή έκαναν δραστηριότητα έως τον SEPE ή την Κοινωνική Ασφάλιση.

Συλλογή δεδομένων πληρωτή
Αφού ελέγξετε όλες τις πληρωμές, πρέπει να συλλέξετε τα πιστοποιητικά εργασίας που εκδίδονται από τους πληρωτές και να υπολογίσετε τα όρια εισοδήματος. Ένα άλλο κοινό ερώτημα που θέτουν οι εργαζόμενοι κάθε χρόνο είναι εάν, κάνοντας τη δήλωση, θα βγουν να πληρώσουν. Η απάντηση είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Παρ ‘όλα αυτά, η κατάσταση του ERTE αυξάνει τις πιθανότητες να μπορέσετε να βγείτε και να πληρώσετε.

Έχει εξηγηθεί ότι πρέπει να αναλύσουμε όλες τις παραστάσεις που θα εμφανίζονταν. Θα εξετάσει επίσης τις παρακρατήσεις που έχουν ήδη καταβληθεί κατά τη διάρκεια του 2020. Ωστόσο, σχολιάζεται ότι, στο βαθμό που η κρατική δημόσια υπηρεσία απασχόλησης δεν έχει παρακρατήσει τον φόρο εισοδήματος φυσικών δεδομένων (IRPF) για πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ERTE, το τέλος είναι πιο πιθανό να βγει και να πληρώσει, αφού λάβει το επίδομα χωρίς έγκαιρη παρακράτηση.

Οι άνθρωποι που ειδικεύονται σε αυτό το θέμα επέμειναν ότι όλοι οι πληρωτές που είχαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους πρέπει να αναθεωρηθούν προσεκτικά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν τότε προβλήματα με τη φορολογική υπηρεσία. Είναι απαραίτητο να υπολογιστεί το εισόδημα που έχει εισπραχθεί και, σύμφωνα με τα όρια που υπάρχουν, να μελετηθεί η απόδοση και να υποβληθεί.

Διαβεβαίωσαν επίσης ότι η SEPE έπρεπε να ενεργήσει γρήγορα για να πραγματοποιήσει πληρωμές ERTE και δεν ήταν σε θέση να προβεί σε παρακρατήσεις σε εύθετο χρόνο, επομένως αυτή η κατάσταση είναι αυτή που εμφανίζεται τώρα για τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και τη δημόσια διοίκηση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.