Όλα έχουν ομορφιά, αλλά δεν την βλέπουν όλοι.

Η Volkswagen ανακοινώνει νέα γενιά φθηνότερων μπαταριών για τα ηλεκτρικά της

Στην πρώτη της Ημέρα Ισχύος, η Volkswagen ανακοίνωσε ορισμένα σημαντικά ορόσημα προκειμένου να καταστήσει το ηλεκτρικό όχημα πιο προσβάσιμο. Ένα από αυτά είναι η κατασκευή, μαζί με άλλους εταίρους, έξι εργοστασίων κυψελών έως το 2030 -συμπεριλαμβανομένου αυτού που βρίσκεται στο Martorell (Βαρκελώνη) – που θα εξασφάλιζε την προμήθεια κυψελών στην εταιρεία. Η συνολική παραγωγή αυτών των εγκαταστάσεων θα είναι 240 GWh ετησίως. Οι δύο πρώτες από αυτές θα βρίσκονταν στη Σκελφτέα (Σουηδία), όπου κατασκευάζεται σε συνεργασία με τη Northvolt με αφετηρία το 2023 για την παραγωγή. σάλτσγκιτερ (Γερμανία). Η τελευταία, την οποία διαχειρίζεται η Volkswagen, αναμένεται να φθάσει στο μέγιστο ποσοστό παραγωγής της έως το 2025, στα 40 GWh ετησίως.

Από την άλλη, η Volkswagen ανακοίνωσε προόδους στα εξαρτήματα μπαταριών που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής και την πολυπλοκότητα, αυξάνοντας παράλληλα την απόδοση και την αυτονομία τους. Αυτά τα κύτταρα θα είναι το κλειδί για να καθοριστεί ότι η ηλεκτρική τεχνολογία είναι κυρίαρχη στο μέλλον. Έτσι, το νέο ενοποιημένο πρισματικό κύτταρο αναμένεται να ξεκινήσει από το 2023 και να χρησιμοποιηθεί στο 80% των ηλεκτρικών οχημάτων του ομίλου μέχρι το 2030. Το μέτρο αυτό θα επιτρέψει στα μικρότερα αυτοκίνητα να μειώσουν την τιμή των μπαταριών κατά περισσότερο από 50 τοις εκατό και τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα κατά 30 τοις εκατό: σήμερα η τιμή των kWh θα είναι περίπου 84 ευρώ. Ο Τόμας Σμάλ, μέλος του τεχνολογικού συμβουλίου του ομίλου Volkswagen, δήλωσε την πρόθεσή του να “μειώσει το κόστος του συστήματος μπαταριών σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα από 100 ευρώ/kWh”.

Εκτός από την ενοποιημένη παραγωγή κυψελών και εσωτερικών κυψελών, ο νέος χάρτης πορείας του ομίλου λαμβάνει επίσης υπόψη περισσότερα βήματα κατά μήκος της αλυσίδας αξίας, για τα οποία το νέο πρισματικό κύτταρο θα πρέπει να είναι ζωτικής σημασίας, καθώς θα επιτρέψει την πρόοδο προς τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης. Αυτό είναι το επόμενο σημείο καμπής για τον βιομηχανικό όμιλο και ότι η Volkswagen αναμένει να συμβεί στα μέσα της δεκαετίας.

Περισσότερα σημεία φόρτισης δημόσιας πρόσβασης
Ταυτόχρονα, η Volkswagen ανακοίνωσε τη μεγάλης κλίμακας επέκταση του δημόσιου δικτύου ταχείας φόρτισης, έτσι ώστε το 2025 να λειτουργεί, μαζί με τους συνεργάτες της, 18.000 μονάδες. Πενταπλάσια απ’ ό,τι είναι επίκαιρο. Οι εργασίες αυτές θα πραγματοποιηθούν εκτός του Ιονίου και, στην περίπτωση της Ισπανίας, θα πραγματοποιηθούν με την Iberdrola (στη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, με την BP και την Aral). Για να γίνει αυτό, η Volkswagen θα επενδύσει 400 εκατομμύρια ευρώ, συν όσα συνεισφέρουν οι εταίροι της.

Επιπλέον, η Volkswagen θέλει να ενσωματώσει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα στο ενεργειακό σύστημα μέσω του V2G, έτσι ώστε να αποθηκεύουν ενέργεια που μπορεί να επιστραφεί στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας εάν είναι απαραίτητο, είναι ότι η ηλεκτρική ενέργεια που φτάνει στα αυτοκίνητα πράσινης προέλευσης. Αυτή η τεχνολογία V2G θα είναι έτοιμη στα μοντέλα πλατφόρμας MEB , συμπεριλαμβανομένου του ID.3 – το 2022.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.