Η Μαδρίτη σκηνοθετεί τα χειρότερα της πολιτικής τάξης

“Οι ένοχοι όλων αυτών είναι στη Γένοβα.” Οι πολίτες κατηγορούν το PP για τη διάλυση των κυβερνήσεων στη Μούρθια και τη Μαδρίτη ότι τόσο η κοινή όσο και η ισπανική πολιτική αναποδογύρισαν με την πρόταση μομφής στην περιοχή της Λεβαντίνης, αλλά δεν περίμεναν ότι το κίνημά του θα πυροδοτούσε ολοκληρωτικό πόλεμο με τους συμμάχους του ανατινάζοντας την εκτελεστική εξουσία της Isabel Díaz Ayuso.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η επιδείνωση της κυβέρνησης της Μούρθια έχει ενταθεί. Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Cs και δεξί χέρι του Inés Arrimadas, Carlos Cuadrado, είχε συναντηθεί αρκετές φορές με τον Teodoro García Egea, τον ακόλουθο του Pablo Casado, καταπίνοντάς τον να ανακατασκευάσει τριβές που έχουν τις πιο στραβές γραμμές του στη διαδικασία εμβολιασμού, “μια περίπτωση σοβαρής διαφθοράς”, στη δίκη του σχηματισμού πορτοκαλιού.

Εκμεταλλευόμενος το χρόνο που διέρχεται το Pisuerga μέσω του Valladolid και του Segura μέσω της Μούρθια, ο Díaz Ayuso επωφελήθηκε από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Puerta del Sol για να διαλύσει τη Συνέλευση της Μαδρίτης και να συγκαλέσει περιφερειακές εκλογές στις 4 Μαΐου. Και η αριστερά, κοντή και τεμπέλα, πριν από μια κλήση στην κάλπη που τον πιάνει με το πόδι του άλλαξε μητρώα στη γραμμή ακολουθούμενη από τις προληπτικές εκλογές του PP της Μαδρίτης που στέλνουν προτάσεις μομφής (PSOE και More Madrid).

Αβεβαιότητα και παράλυση
Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, η Μαδρίτη κατέχει την αβεβαιότητα και την παράλυση.

Αβεβαιότητα, διότι το εκλογικό κάλεσμα της 4ης Μαΐου βρίσκεται στον αέρα, στα χέρια του Ανώτατου Δικαστηρίου Περιφερειακής Δικαιοσύνης. Το καταστατικό αυτονομίας της Κοινότητας της Μαδρίτης εμποδίζει τη διάλυση της συνέλευσης με μια πρόταση μομφής σε εξέλιξη (αυτό επιφυλάσσει η Αριστερά, δεδομένου ότι η διάλυση του Σώματος που διέταξε ο Αγιούσο δεν τέθηκε σε ισχύ πριν από τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Κοινότητας της Μαδρίτης).

Παράλυση επειδή όλα όσα εμπλέκονται τόσο στην εκλογική έκκληση που υποστηρίζεται από το ΡΡ, όσο και στις προτάσεις μομφής που υποστηρίζονται από την αριστερά, θα απολιθώσαν έναν ιστό αράχνης στον οποίο περισσότεροι από 94.000 κυβέρνηση της Μαδρίτης πρέπει να παγιδευτούν εν μέσω ενός κομματικού αγώνα κατά της πανδημίας, η οποία έχει αφήσει περισσότερους από 94.000 Μαδριτές άνεργους.

Επιπλέον, οι περιφερειακοί προϋπολογισμοί επρόκειτο να υπογραφούν, έτσι ώστε όλα τα οικονομικά κίνητρα που προβλέπονται για μια κοινότητα και μια πόλη που επλήγη ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό να καταρρεύσουν από τη φαντασίωση του Diaz Ayuso με μια απόλυτη maayoría με την ανεπιθύμητη και απερίσκεπτη εκλογική κλήση της.

Και επιπλέον, σταμάτησε τους συμβούλους του Cs, αφήνοντας τα πακέτα βοήθειας ανοιχτά καθώς αυξάνονται οι ουρές πείνας.

Η θριαμβευτική πρόεδρος της Μαδρίτης άφησε στη σταυροφορία της ένα μεγάλο θύμα, την ενότητα της κεντροδεξιάς. Η PP και η Ciudadanos σπάνε όλες τις γέφυρες τους (η κυβέρνηση της Ανδαλουσιανής κυβέρνησης κοιτάζει έξω και σφυρίζει με ολοένα και πιο απίθανη συνοχή) και στην πραγματικότητα, ο Ανύπαντρος Δεν χαιρέτησε καν τον Pablo Casado σήμερα το πρωί. Πολλά έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ο Ciudadanos προεδρεύει της Περιφερειακής Συνέλευσης και ότι είχε πολλά (τα πάντα) να κάνει ότι η προσπάθεια της αριστεράς να καταθέσει πρόταση μομφής τόσο προληπτική όσο η εκλογική έκκληση έχει επιτύχει (προς το παρόν).

” πρόταση μομφής είναι ένα μέσο που έχει σχεδιαστεί για να αναγκάσει την απόλυση ενός ηγεμόνα και δεν φαίνεται να αναγνωρίζεται ότι η αριστερά θα καταφύγει σε αυτό μόλις εξαγγείλονται εκλογές. Δίνει την αίσθηση ότι η αριστερά της Μαδρίτης αναζητά την εξουσία αποφεύγοντας τις κάλπες. Και ότι ο Ayuso προχωρά επίσης περισσότερο και σκοπεύει να σταθεί ως ένα μεγάλο νόμισμα του PP εκμεταλλευόμενος την ύφεση που υπέστη ο Παντρεμένος, συγκινημένος από την πανωλεθρία στην Καταλονία και αφυδατωμένη (η κίνηση της Γένοβας και το στόμα του κλειστό στην ενδοκοινοτική διαφθορά μαρτυρούν) στο δικαστικό προσχωσιγενή με το οποίο ασκεί έφεση.

Η κεντροδεξιά καίγεται, το PSOE επιδιώκει τη συνενοχή των Πολιτών, βυθισμένο στον αγώνα για επιβίωση, και τα άκρα εισέρχονται επίσης στο χορό. Η Vox προσφέρει το PP ως “αξιόπιστο συνεργάτη” ενόψει του διαλείμματος της με τα πορτοκάλια και μπορούμε να αντιληφθούμε με τα νεύματα του τρόμου ferraz σε εκείνα του Inés Arrimadas. Η διατήρηση της επιρροής του στην κυβέρνηση συνασπισμού αποτελεί εγγύηση επιβίωσης για το μωβ σχηματισμό και ότι το PSOE εισάγει τους Πολίτες μεταξύ των πιθανών επιλογών του στο Κογκρέσο και σε ορισμένες κοινότητες θα ήταν μια κίνηση που θα έφερνε επανάσταση στο πολιτικό συμβούλιο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.