Όλα έχουν ομορφιά, αλλά δεν την βλέπουν όλοι.

Η Κίνα εγκρίνει το νέο εμβόλιο Covid-19 που λειτουργεί διαφορετικά από όλα τα άλλα εμβόλια

Η Κίνα ενέκρινε τη χρήση για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ενός νέου εμβολίου covid χρησιμοποιώντας ανασυνδυασμένες υπομονάδες πρωτεϊνών, η πρώτη του είδους της που έχει εγκριθεί από την ασιατική χώρα, ανέφερε ο τοπικός Τύπος.

Αυτός ο τύπος αντιγόνων χρησιμοποιεί μόνο λίγα συστατικά του ιού για να διεγείρει την απόκριση από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Στην περίπτωση του covid, χρησιμοποιούν την πρωτεΐνη “Spike” ή RBD.

Το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το εμβόλιο, το οποίο αναπτύχθηκε από κοινού από τον Anhui Zhifei Longcom Biopharmaceutical και την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, έχει ήδη εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές για να το εμβολιάσει σε ορισμένες περιπτώσεις, σήμερα περιλαμβάνει το ιδιωτικό οικονομικό περιοδικό Caixin.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, το εμβόλιο εισήλθε στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών τον Νοέμβριο του 2020 στην Κίνα, τον Ισημερινό, το Πακιστάν, την Ινδονησία και το Ουζμπεκιστάν, μια χώρα που έχει επίσης επιτρέψει τη χρήση του.

Οι ειδικοί που αναφέρονται από caixin λένε ότι το κόστος της παραγωγής τέτοιων εμβολίων είναι “σχετικά χαμηλότερο” από άλλα, αλλά ότι συχνά απαιτούν πρόσθετες δόσεις για την ενίσχυση της ανοσολογικής απόκρισης και την επίτευξη πλήρους προστασίας.

Είναι το πέμπτο εμβόλιο covid που εγκρίνεται για χρήση στην Κίνα, το οποίο έχει επίσης εγκρίνει τέσσερα εμβόλια από το Sinopharm, το Cansino και το Sinovac για εμπορία.

Συνολικά, 16 εμβόλια covid που αναπτύχθηκαν στην Κίνα βρίσκονται τώρα υπό κλινικές δοκιμές, αποκάλυψε αξιωματούχος στα τέλη Ιανουαρίου.

Μέχρι στιγμής, η Κίνα έχει εμβολιαστεί περίπου 65 εκατομμύρια άνθρωποι, δήλωσε τη Δευτέρα ανώτερη θέση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Η ασιατική χώρα αναμένει να εμβολιαστεί μεταξύ 70% και 80% του πληθυσμού της μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ή τα μέσα του 2022 για να επιτύχει ομαδική ασυλία.

Για να γίνει αυτό, η χώρα πρέπει να εμβολιάσει μεταξύ 900 και 1 δισεκατομμυρίου ανθρώπων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.