Όλα έχουν ομορφιά, αλλά δεν την βλέπουν όλοι.

Η Γερμανία αποσύρει έξι ισπανικές κοινότητες από τον κατάλογο των ζωνών κινδύνου

Η Γερμανία αποφάσισε να αφαιρέσει πέντε ισπανικές κοινότητες από τον κατάλογο των ζωνών κινδύνου για υψηλή πιθανότητα μόλυνσης covid-19 από την επόμενη Κυριακή.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από την απόφαση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Κυριακής, θα είναι η Καστίλλη Λα Μάντσα, η Κοινότητα της Βαλένθια, η Εξτρεμαδούρα, η Λα Ριόχα, η Μούρθια και οι Βαλεαρίδες Νήσοι, όπως ανέφερε η Γερμανική Πρεσβεία στη Μαδρίτη.

Η απόφαση για αναθεώρηση των ταξιδιωτικών συστάσεων προς αυτές τις περιοχές έχει ληφθεί “λόγω της χαμηλής συχνότητας εμφάνισης λοιμώξεων από κοροναϊό” και βάσει των συστάσεων του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI), ανέφερε.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ισπανία, Wolgang Dold, υπενθύμισε στο Twitter του ότι “η γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει να αποθαρρύνει τα μη απαραίτητα τουριστικά ταξίδια το Πάσχα, ακόμη και σε περιοχές που δεν χαρακτηρίζονται επικίνδυνες”.

Ισπανικές διπλωματικές πηγές εξήγησαν την Παρασκευή ότι σε άλλες χώρες παρέχονται συνεχώς ενημερωμένες πληροφορίες από την κυβέρνηση, τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση της πανδημίας στην Ισπανία.

Χωρίς καραντίνα ή PCR
Οι άνθρωποι που φθάνουν στη Γερμανία από αυτές τις περιοχές δεν πρέπει να έχουν PCR όταν φτάνουν ή κρατούν δέκα ημέρες καραντίνας, ανέφερε η Πρεσβεία της Ισπανίας στη Γερμανία αυτή την Παρασκευή. “Σε αυτές τις περιοχές, η υποχρεωτική δοκιμή δεν ισχύει πλέον μέχρι 48 ώρες μετά την προσγείωση, την υποχρεωτική εγγραφή ή την καραντίνα 10 ημερών με δυνατότητα δοκιμής την πέμπτη ημέρα”, αναφέρει η πρεσβεία.

Οι υγειονομικές προϋποθέσεις για την πανδημία “παραμένουν σε ισχύ για την υπόλοιπη χώρα”, αναφέρει η πρεσβεία.

Η απόφαση, η οποία ελήφθη από το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) για ιολογία σε συμφωνία με τα Υπουργεία Εξωτερικών, Υγείας και Εσωτερικών, μπορεί να έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις για τις περιοχές αυτές, καθώς θα διευκολύνει τις πτήσεις και, ως εκ τούτου, την ανάκαμψη του τοπικού τουριστικού τομέα ήδη για το Πάσχα.

Άλλοι τομείς
Στην ενημέρωση αυτής της Παρασκευής, άλλα εδάφη, ορισμένα από τα οποία αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, όπως οι πορτογαλικές περιφέρειες Alentejo, Central, North και Azores, έπαψαν επίσης να αποτελούν ζώνες κινδύνου για τον κοροναϊό· η δανική περιφέρεια nordjylland και οι Μπαχάμες.

Η μείωση της σωρευτικής επίπτωσης στην Ισπανία είχε ήδη οδηγήσει το RKI στις 19 Φεβρουαρίου να βελτιώσει την αξιολόγηση της χώρας στο σύνολό της και να τη μεταφέρει από τη “ζώνη υψηλής επίπτωσης” στην “περιοχή με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης”. Αυτή η αλλαγή, ωστόσο, δεν είχε πρακτικές επιπτώσεις.

Η συντριπτική πλειονότητα των χωρών ταξινομούνται επί του παρόντος ως “περιοχές υψηλού κινδύνου μόλυνσης”. Η πτήση από αυτές τις χώρες στη Γερμανία περιλαμβάνει μια δεκαήμερη καραντίνα, η οποία μπορεί να κοπεί παρουσιάζοντας ένα αρνητικό PCR που γίνεται από την πέμπτη ημέρα.

Η Γερμανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά έκδοσης στην Ισπανία, πίσω μόνο από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι τέσσερις αυτόνομες κοινότητες που δέχονται τους περισσότερους Γερμανούς ταξιδιώτες είναι οι Βαλεαρίδες Νήσοι, οι Κανάριοι Νήσοι, η Ανδαλουσία και η Καταλονία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.