Όλα έχουν ομορφιά, αλλά δεν την βλέπουν όλοι.

Η Γαλλία ανιχνεύει μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού στη Βρετάνη

Η Γαλλία μελετά μια νέα παραλλαγή του ιού covid-19 που εντοπίστηκε στη Βρετάνη και διερευνά το βαθμό μετάδοσης και εάν προκαλεί σκληρότερες επιπτώσεις στους πληγέντες, δήλωσε τη Δευτέρα η Γενική Διεύθυνση Υγείας. Η Γαλλία μελετά μια νέα παραλλαγή του ιού covid-19 που εντοπίστηκε στη Βρετάνη και διερευνά το βαθμό μετάδοσης και εάν προκαλεί σκληρότερες επιπτώσεις στους πληγέντες, δήλωσε τη Δευτέρα η Γενική Διεύθυνση Υγείας.

Το νέο στέλεχος ακολουθήθηκε από μια εστίαση εμφανίστηκε στο νοσοκομείο Lannion στα βορειοδυτικά της χώρας, με 79 περιπτώσεις, εκ των οποίων οι 8 είχαν αυτή τη νέα παραλλαγή, η Υγεία ανέφερε σε δήλωσή της. Προς το παρόν, οι αρχές αποφάσισαν να το θέσουν “υπό παρακολούθηση”, αφού αρκετοί ασθενείς με συμπτώματα covid βρέθηκαν αρνητικοί για PCR.

Η ανάλυση αυτής της νέας παραλλαγής “δεν επιτρέπει μεγαλύτερη σοβαρότητα ή μόλυνση” σε σχέση με το παραδοσιακό στέλεχος, αν και η “βαθιά έρευνα” βρίσκεται σε εξέλιξη για να την γνωρίσουμε καλύτερα. Θα επιδιώξει επίσης να προσδιορίσει εάν τα τρέχοντα εμβόλια είναι αποτελεσματικά με αυτό το νέο στέλεχος.

Όλα τα κέντρα ανίχνευσης στη Γαλλία έχουν ενημερωθεί έτσι ώστε αυτό το νέο στέλεχος να λαμβάνεται επίσης υπόψη στις αναλύσεις τους.

Μια άλλη νέα παραλλαγή: Ουκρανικά
Η Ουκρανία εντόπισε μια νέα παραλλαγή του SARS-CoV-2, η οποία διαφέρει από την “επιθετική” και “μεταδοτική” φύση της, ανέφερε ο ρυθμιστής υγείας Gosprodpotrebsluzhba.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής αυτής της οντότητας στο Κίεβο, Oleg Ruban, η παραλλαγή έχει ενδείξεις της βρετανικής παραλλαγής και άλλες ότι “μέχρι στιγμής δεν έχουν τεκμηριωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ)”. “Αυτός ο συνδυασμός κυκλοφορεί τώρα στην Ουκρανία μαζί με τον αρχικό ιό”, δήλωσε ο Ρουμπάν, η δήλωση του οποίου καταγράφει την Vesti.ua.

Η “Ουκρανική” παραλλαγή του κορωνοϊού έχει αναγνωριστεί από το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας Gromashevski πριν από δύο εβδομάδες, πρόσθεσε, χωρίς να αναφέρει λεπτομερώς πότε το Κίεβο ανέφερε το εύρημα στον ΠΟΥ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.