Όλα έχουν ομορφιά, αλλά δεν την βλέπουν όλοι.

Άμεσες ενισχύσεις για ελεύθερους επαγγελματίες και ΜΜΕ: προθεσμίες, απαιτήσεις και ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων

Η κυβέρνηση της Ισπανίας δημοσίευσε στην Επίσημη Εφημερίδα του Κράτους (BOE) την έκκληση για άμεση βοήθεια από πολλούς τομείς της οικονομίας της χώρας, οι οποίοι επλήγησαν για ένα χρόνο από τις συνέπειες των υγειονομικών περιορισμών από την πανδημία του κορονοϊού. Η ενίσχυση ανήκει σε ένα ταμείο το οποίο θα διαχειρίζονται οι περιφέρειες.

1. Η επιτροπή μπορεί να ζητήσει από την Επιτροπή να υποβάλει στην Επιτροπή, πριν από τις
Οι προϋποθέσεις για τη λήψη της ενίσχυσης είναι: να μην έχετε την κατοικία σας σε φορολογικό παράδεισο, να μην ανταγωνίζεστε ή να έχετε διακόψει τη δραστηριότητα κατά τη στιγμή της αίτησης, να γνωρίζετε τις πληρωμές φορολογικών υποχρεώσεων και υποχρεώσεων κοινωνικής ασφάλισης, να μην διανέμετε μερίσματα ή να αυξάνετε τους μισθούς των διαχειριστών για δύο έτη και να διατηρείτε τη δραστηριότητά τους έως τον Ιούνιο του 2022.

Η φορολογική υπηρεσία θα ελέγχει τις απαιτήσεις για την απόκτηση παροχών και οι Βαλεαρίδες Νήσοι και οι Κανάριοι Νήσοι θα λάβουν ειδική θέση στον προϋπολογισμό για τις επιπτώσεις στον τουριστικό τομέα των αρχιπελάγους. Το πακέτο των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ θα περιλαμβάνει επιχειρήσεις, ΜΜΕ και ελεύθερους επαγγελματίες σε τομείς όπως ο τουρισμός, η φιλοξενία, η εστίαση και το μικρό εμπόριο. Επιπρόσθετα, οι επιχειρήσεις που πλήττονται περισσότερο από τους περιορισμούς και τη δραστική μείωση των εσόδων θα λάβουν μεταξύ 3.000 και 200.000 ευρώ για πάγια έξοδα ή θα μειώσουν τα χρέη προς τους προμηθευτές.

Προθεσμίες και ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης
Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Μαρία Ιησούς Μοντέρο, “περίπου σε ένα μήνα και δέκα ημέρες, οι διανομές στην αυτονομία θα επισημοποιηθούν και οι συμφωνίες θα υπογραφούν”. Από τότε, οι αυτόνομες κοινότητες θα εξηγήσουν αρκετά βήματα ώστε οι επιχειρήσεις να ζητήσουν βοήθεια.

Επιπλέον, θα πρέπει να εξηγηθεί ότι η ενίσχυση για τους αυτοαπασχολούμενους και τις επιχειρήσεις θα είναι φιναλίστ και θα πρέπει να εφαρμόζεται στα χρέη και τις πληρωμές προς τους προμηθευτές. Πρέπει επίσης να καταβληθούν οι πάγιες δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν όταν συγκεντρώθηκαν μεταξύ της 1ης Μαρτίου 2020 και της 31ης Μαΐου 2021 και προέρχονται από συμβάσεις πριν από την έναρξη ισχύος της ενίσχυσης. Πρώτον, οι πληρωμές θα πραγματοποιούνται στους προμηθευτές κατά σειρά αρχαιότητας και, στη συνέχεια, το χρέος προς τις τράπεζες θα μειωθεί.

Άλλες ενισχύσεις υπέρ των ΜΜΕ
Άλλες γραμμές βοήθειας αφορά προβλήματα φερεγγυότητας στις επιχειρήσεις, ιδίως για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, μετά από περιορισμούς στο τρίτο κύμα κορονοϊού και, αφού η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια ευρώ, ιδίως στα επείγοντα, τα οποία εξακολουθούν να υποφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Οι περιφέρειες έχουν επίσης στηρίξει επιχειρηματικές επιχορηγήσεις και επιχορηγήσεις, μετά τη μεταφορά 16 δισεκατομμυρίων και 8 δισεκατομμυρίων από το Ταμείο Covid από το κράτος και των 8 δισεκατομμυρίων από το Ταμείο React-EU. Επιπλέον, θα υπάρξει μια δεύτερη γραμμή που θα διαμορφώσει την αναδιάρθρωση περισσότερων από 120,4 δισεκατομμυρίων πιστώσεων εγγυημένων μέχρι σήμερα από το Επίσημο Πιστωτικό Ινστιτούτο (ICO).

Επίσης, θα υπάρξει ταμείο ανακεφαλαιοποίησης για μεσαίες επιχειρήσεις μέσω της δημόσιας επιχείρησης Cofides, έναντι 1 δις ευρώ, σύμφωνα με την Κρατική Εταιρεία Βιομηχανικής Συμμετοχής (SEPI) ύψους 10 δισεκατομμυρίων. Υπάρχει επίσης ένα σχέδιο στήριξης ξενοδοχείων στο οποίο έχουν δεσμευθεί περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια για να βοηθήσουν τον τουρισμό, τη φιλοξενία και το εμπόριο, μεταξύ άλλων με την αναβολή της φορολογίας μέχρι τον Οκτώβριο του 2021.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.